VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

BOLTRESZ ERVIN – FAFARAGÓ MŰVÉSZ

2015. április 21. kedd KULTÚRASZOBRÁSZAT  Egy hozzászólás

(Last Updated On: )

HELYI MŰVÉSZEINK, ALKOTÓINK ÉS TEVÉKENYSÉGÜK BEMUTATÁSA!

 

BOLTRESZ ERVINAz oroszlán és a nap jegyében magyarnak születtem az úr 1945 esztendejének, augusztus havának huszonegyedik napján. Erdélyből származó édesapám révén örököltem a szászhermányi őseim munkabírását, a keresztényfalvi erdész dédnagyapámtól a hegyek, havasok, ősfenyvesek imádatát és a székely dédnagymamám szorgalmát, anyai ágon a felvidéki, munkácsi magyar emberek nemzeti öntudatát és munkaszeretetét. Édesanyámtól korán megtanultam, hogy dolgoznunk kell, ha élni akarunk. Szüleim javaslatára a vésnök szakmáját tanultam, melyet nagyon megszerettem.

Az emberiség számára teremtett ajándékának tekintem az élő természetet és ezen belül az erdőket, melyben a fák különböző formájúak, de mindnek lelke van. A megmunkálás során a hozzáértő előtt feltárul mindaz a szépség, amit egy természetes anyagból készített tárgy nyújthat.

Nem képzelem magam művésznek, csak teremtő embernek. Az alkotás öröme boldoggá tesz, és hálás vagyok a sorsnak, hogy erre képes vagyok. Hátralévő életemben szeretnék még sok szép, fából készített tárgyat előállítani a környezetem és a magam örömére.

fotó: Dankaházi (ifj.) István 

 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]