VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

Gödöllőre érkeztek az Alaptörvény illusztrációi

2013. március 28. csütörtök HÍREK  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

Az Alaptörvény illusztrációi címmel március 28-án nyílt vándorkiállítás a Gödöllői Királyi Kastély Rudolf-szárnyában. A kiállítást Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott nyitotta meg.

 

DSC_0083

 

A Pest Megyei Kormányhivatal által szervezett rendezvényen – Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója és Vécsey László, a gödöllői központú választókerület országgyűlési képviselője által elmondott gondolatokat követően – a tárlatot Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott nyitotta meg. A három teremben elhelyezett alkotásokat Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott mutatta be.

 

DSC_0102

 

A Magyar Nemzeti Galéria Hősök, királyok, szentek című kiállítása Magyarország Alaptörvénye hatályba lépésének tiszteletére 2012. január 1-jén nyílt meg és augusztusig nézhette meg a közönség. E nagyszabású mustra anyagából szerveződött Az Alaptörvény illusztrációi című vándorkiállítás, mely 2012. augusztus 31. óta sorra járja a megyeszékhelyeket. A mostani, gödöllői állomásra egyenesen Egerből érkeztek kiállított művek. A vándorkiállítás 2014 áprilisában érkezik vissza Budapestre, amikor a gyűjtemény elfoglalja végleges helyét az addigra felújított Kossuth tér látogatóközpontjában.

Az alaptörvény illusztrációjaként készült tizenhat historikus festmény a magyar történelem utóbbi százötven évének történelmi eseményeiről nyújt képet. A 150×108 centiméteres alkotások mellett a „Magyarország múltja, jelene és jövője” című, tavaly szeptemberben kiírt gyermekrajz pályázat 30 díjazott munkáját is bemutatják. Továbbá azokat a kiadványokat is megtekinthetik az érdeklődők, melyek az alaptörvény népszerűsítése céljából készültek el.

 

DSC_0130

 

(Pest Megyei Kormányhivatal)

 

Címke:  

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]