VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

Író-olvasó találkozó Valkón, vendégünk Vadadi Adrien (2023.05.15.)

2023. május 17. szerda HÍREKKÖNYVTÁRRENDEZVÉNY  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

Vadadi Adrienn magyar költő, újságíró, 1976-ban született Szegeden. A családi hagyományokat követve óvónőnek tanult és első könyve, a Leszel a barátom? 2013-as megjelenéséig szülővárosában egy helyi óvodában dolgozott. Közben újságírást is tanult, cikkei több folyóiratban is megjelentek. Vadadi Adrienn ma két lányával Szentendrén él, újságíróként rendszeresen publikál a Nők Lapja Café-ban, önálló kötetein kívül pedig meséket ír a Pest Megyei Könyvtár és a Magyar Nemzeti Galéria Mini Textúra sorozata számára. Rengeteg dedikálás és író-olvasó találkozó kötődik a nevéhez.

foxbooks

Az író olvasó találkozó az irodalmi élet fontos része, és a Valkói Könyvtár sem maradt ki ebből a sorból. A könyvtárban nemrégiben volt egy ilyen találkozó Vadadi Adrien gyermek mesekönyvíróval, aki bemutatta egyik művét, a „Kockacukor lovassuli” című mesekönyvet.

Az esemény nagy érdeklődést váltott ki az iskola gyerekek körében. Az író beszélgetett a gyerekekkel, és mesélt az alkotói folyamatról, valamint arról, hogyan került a könyvbe a sok-sok izgalmas kaland.

Vadadi Adrienn

A „Kockacukor lovassuli” egy igazán varázslatos történet, amelyben az olvasók bepillanthatnak a Kockacukor Lovassuliba, ahol a lovak és lovasok együtt tanulnak és élnek. A főszereplő Csuti, egy bátor és vidám gyermek, aki imádja a lovakat, és álma teljesedik, amikor bekerül a Kockacukor Lovassuliba. Azonban hamar rá kell jönnie, hogy a lovaglás nem csak szórakozás, hanem kemény munka és erőfeszítés is. Csuti barátokra tesz szert, és együtt küzdenek a nehézségekkel, miközben rengeteg érdekes és izgalmas kalandban vesznek részt.

Az író olvasó találkozója nem csak a könyv bemutatása miatt volt fontos, hanem azért is, mert lehetőséget adott a gyerekeknek arra, hogy közelebb kerüljenek az irodalomhoz és megismerjék az alkotás folyamatát. Az eseményen való részvétel jó lehetőség volt arra is, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell olvasni és hogyan lehet élvezni az irodalmat.

Összességében elmondható, hogy a Valkói Könyvtárban megrendezett író olvasó találkozó nagyon sikeres volt. Vadadi Adrien mesekönyve nagy sikert aratott, és a találkozó révén a gyerekeknek lehetőségük nyílt arra, hogy közelebb kerüljenek az irodalomhoz és az írói munka folyamatához. Reméljük, hogy a jövőben is lesznek hasonló események a könyvtárban, amelyek hozzájárulnak a gyerekek kulturális fejlődéséhez.

Címke:  

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]