VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

MEGKEZDŐDÖTT A JELÖLÉS A „PRO CULTURA MINORITATUM HUNGARIAE” DÍJRA

2015. szeptember 29. kedd HÍREKKULTÚRA  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: 2019. február 26. kedd)

biloba_level_hirhez_belso

Évente odaítélt díjjal ismeri el a nemzetiségek kultúrájáért végzett odaadó munkát, tevékenységet a Nemzeti Művelődési Intézet. Az összetartozás szimbólumát, bilobalevelet formázó emlékérmet és a díszoklevelet a Magyarországi Nemzetiségek ünnepnapjához kötődően megrendezett Nemzetiségi Gálán adja át az intézmény főigazgatója. A díjra felterjesztett, Magyarországon élő nemzetiségekhez tartozó személyek és szervezetek jelölését október 31-ig fogadja a Művelődési Intézet.

Az elismerést olyan Magyarországon élő nemzetiséghez /bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán/ tartozó személyek, szervezetek kaphatják, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységet végeztek a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvű kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért, s tevékenységükkel hozzájárulnak a Kárpát-medence népeinek együttéléséhez. (Például: a kulturális közélet, a közművelődés, nemzetiségi média, nem hivatásos művészetek, nemzetiségi kultúra mecénása, stb.)

A díjak átadására évente egyszer, a Magyarországi Nemzetiségek ünnepnapjához kötődően kerül sor, melynek rangját a Nemzeti Művelődési Intézet által rendezett Nemzetiségi Gála ünnepi programja is biztosítja, ahol a Magyarországon honos nemzetiségek többségében amatőr előadói saját anyanyelvükön prezentálják, népszerűsítik sokszínű, gazdag hagyományaikat egy-egy attraktív színpadi produkció által.

  • A díjak száma maximálisan 8 db lehet.
  • A díjat a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója adományozza.

A díjazásra szóló felhívás nyilvános. Megjelenik: az MTI-ben, a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján (www.nmi.hu honlapon), valamint a www.nemzetisegek.hu honlapokon, a nemzetiségek országos folyóirataiban és nemzetiségi médiában.

A díjazásra jelöltek felterjesztése a csatolt jelölőlapon, valamint annak mellékleteként maximum 3 oldalnyi indoklással történik. A díj átadása laudátióhoz kötődik.

Az elbírálás szempontjai:

  1. szakmai életút/életmű elismerése
  2. adott nemzetiségi közösség folyamatos, tartós működése és a nemzetiség kultúrájában betöltött kiemelkedő tevékenysége
  3. az anyanyelvi kultúra bemutatása és elismertetése Magyarországon, illetve külföldön
  4. nemzetközi kulturális kapcsolatok kialakítása, erősítése

A felhívás és a jelölőlap letölthető a www.nmi.hu, honlapról, vagy igényelhető a 225-6041 telefonszámon.

A jelöléseket szíveskedjenek a Nemzeti Művelődési Intézet postai (lásd alább) vagy elektronikus címére [email protected]) legkésőbb 2015. október 31-ig elküldeni.

 

Nemzeti Művelődési Intézet

„Nemzetiségi Gála”

1011 Budapest, Corvin tér 8.

A megadott határidő után beérkező javaslatokat nem áll módunkban figyelembe venni.

Polyák Albert
m.b. főigazgató

  • Jelölőlap letöltése
Címke:  ,

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]