VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

Veteránautós túra 1/100-as Évnyitó – 2015. március 15.

2015. március 12. csütörtök HÍREK  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

2015 március 15-én, vasárnap az 1/100-as Évnyitó indítja az oldtimeres szezont. A túra Budapestről, a Pásztor Csoport XVII. kerületi szalonjától indul, és idén a Gödöllői-dombság szép tájain kanyarog, útba ejtve többek között Gödöllőt, Isaszeget, Zsámbokot, Turát és Valkót is. Több mint 40, csodaszépen restaurált veteránautó fog végighaladni a pontosan meghatározott útvonalon, egymást percenként követve. Amiben különbözik ez a rendezvény egy egyszerű túrától, hogy közben egy verseny is zajlik: egyes helyszíneken a szervezők pontossági feladatokat jelölnek ki, ahol a meghatározott távolságot pontosan az előírt idő alatt kell teljesíteni. Minden századmásodperc eltérés (akár gyorsabban, akár lassabban teljesítik a feladatot az előírtnál) egy hibapontot jelent – így azonos eséllyel tud indulni egy világháború előtti oldtimer és egy ’80-as évekből származó sportautó. A nap végén a legkevesebb hibapontot begyűjtő páros lesz a győztes.

Valkón, a Szabadság úton a Móra Ferenc Általános Iskola előtti parkolóban is egy ilyen pontossági feladatot fognak kezdeni a résztvevők, amelynek során Gödöllő felé haladnak tovább. Az első autó 14:45-15:00 között érkezik, és utána percenként követik egymást a különféle oldtimerek.

A résztvevő párosok – vezető és navigátor – itinerfüzetük alapján mindig a pontosan kijelölt útvonalon haladnak, és a túra egész időtartama alatt betartják a KRESZ előírásait. A pontossági feladatok során sem a gyorsaság, hanem az előírt idő minél pontosabb teljesítése a cél.

A mezőny igazán változatosnak ígérkezik: 18-féle autómárka képviselteti magát, Alfa Romeo-tól Volvo-ig. A legidősebb autó egy 1949-es Citroën Traction Avant lesz, de ezen kívül is több ritkán látott érdekesség felbukkan, például többféle BMW típus a ’70-es évekből, egy Ferrari Testarossa, bogárhátú Porsche 356-os, Skoda 110R raliautó, különféle Mercedesek, és több más különleges oldtimer.

A helyszínen sok szeretettel várjuk Valkó érdeklődő lakosait.

 

 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]