VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

2017. október 3. kedd HÍREK  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017-ben megrendezésre kerül a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozata, az Országos Könyvtári Napok.

Az eseménysorozat idén a CSAK TISZTA FORRÁSBÓL összefoglaló címet kapta. Ez a néhány szó Bartók Béla Cantata Profana művének befejező gondolata. A „tiszta forrás” környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Minél többen, minél több oldalról erősítjük a gyerekekben és felnőttekben a környezet iránti szeretet igényét, talán annál jobban odafigyelnek arra. Jó lenne, ha sokan hinnének abban, hogy amennyiben közösen megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk is közvetlen környezetünkért, az életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lesz.

A könyvtárak most is valamennyi korosztályra gondolva, eddigi együttműködő partnereik mellé újakat is bevonva, tervezik a hét mozgalmas és tartalmas napjait. Összehangolt tevékenységünk a megszokott színvonal mellett újdonságokat is kínál. A tervezéskor mindenütt figyeltünk arra is, hogy népszerűsítsük azokat a törekvéseinket, amelyeket az elmúlt években sikerült megalapoznunk.

A hazai könyvtárak összehangolt működésének, a társintézményekkel és civil szervezetekkel való együttműködésnek, a különböző könyvtártípusok összefogásának várhatóan ezúttal is 7 ezernél több program lesz az eredménye több mint 2 ezer könyvtár közreműködésével.

Arra törekszünk, hogy a hét során kerüljenek középpontba azok a mindenki számára hozzáférhető lehetőségek, amelyek a tájékozódáshoz, ismeretszerzéshez, kulturált közösségi együttléthez nyújtanak segítséget. Örülnénk, ha a könyv- és könyvtárbarátok közreműködésével minél több olyan személyt is elérnénk, akik számára még nem rendszeres a könyvtárlátogatás. Ebben segítenek a változatos témakörök is:

  • Információforrások, tudásforrások
  • A boldogság forrásai
  • Az élet forrása, a víz
  • Népi hagyományok – múltunk forrásai
  • A természet forrásai – Mozdulj ki!

Október 8-án ismét Könyves Vasárnap! A könyvtárak rendhagyó programokkal, rendkívüli könyvtárnyitással, érdekes találkozásokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit. A délelőtt elsősorban a családoknak szól: meséket, gyerekdalokat, játékokat kínálva a kicsiknek. A délutáni és esti órák a felnőtteknek ígérnek kikapcsolódást, szórakozást, zenés együttlétet.

Az irodalmi játékok, könyvbemutatók, kiállítások, és különféle pályázatok között biztosan minden gyerek és felnőtt talál majd kedvére valót.

Bízunk benne, hogy 2017 októberében ismét több ezer embernek jelent majd örömet a bőséges kínálat, s az apró babáktól a nagyikákig sokan kihasználják a tartalmas közösségi együttlét, élményszerzés lehetőségeit.

Budapest, 2017. szeptember 5.

Ramháb Mária

elnök
Informatikai és Könyvtári Szövetség

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]