VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

1670.03.06. (1408.üsz.) PEST-PILIS-SOLT VÁRMEGYE

2006. január 2. hétfő TÖRTÉNELMI IRATOK  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

Sajnos a Google Chrome böngésző nem támogatja ezen bővítmények használatát! A mai napon, naptól (2016.04.25.) működik az IE, FireFox és a Safari böngészőkkel.

1408

  • Levéltár: Pest Megyei Levéltár
  • Adatbázis: Jegyzőkönyvek
  • Ügytípus: PEST-PILIS-SOLT VÁRMEGYE jegyzőkönyvei

  • Közgyűlés dátuma: 1670.03.06.
  • Ügyszám: 1408
  • Hely: Fülek
  • Ügyleírás: Battik Péter alispán felszólítására Barsy János szolgabíró és Ebeczky Menyhért esküdt Fáy László kérésére megállapítják a Pest megyei Valkó és Dány falvak közötti határt, mely „az Asszony Harasztyán keresztül viszen által, úgy hogy az sűrű Asszony Harasztya, a Dani határhoz marad, az másik része pedig Valkóhoz és a mégh nevezet Dani és Valko között való határ el kezdődik az kettős határon és onnan viszen az Geczőre, onnan penig az Csakóra”. Eltiltják a valkóiakat Dány határának használatától.
  • Forrás: 3 BOROSY ANDRÁS: PEST-PILIS-SOLT VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYVEINEK REGESZTÁI 1638–1711 II. 1666–1680

Magyar Levéltári Portál

 

„A Microsoft több innovatív fotós projekten is dolgozik, amelyek közül a HDView a cég saját webes térképszolgáltatására épül (maps.live.com) és annak motorját és kezelőfelületét használja. A fejlesztők ebből a rengeteg fotóból állítottak össze egy nagy képet, amely (bizonyos) határok között szabadon kicsinyíthető és nagyítható – ennek köszönhetően félelmetesen részletes. Az így létrejött több gigapixel felbontású óriásfelvételek megdöbbentő minőségűek, legalább egy nagyságrenddel látványosabbak, mint a műholdról készített fotók.”  (pcworld.hu)

HDView

 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]