VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

AZ UTCABELIEK UDVARIAS, NYUGODT FIÚNAK ISMERTÉK A VALKÓI GYILKOST

2011. július 20. szerda HÍREK  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

2011. július 19. kedd

Egy helyi fiatalember több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét kedd délelőtt a Pest megyei Valkón, majd ugyanezzel a késsel öngyilkosságot követett el. Egy helyi férfi – aki állítása szerint az egyik áldozat rokona – az [origo]-nak azt mondta, az elkövető korábban többször fenyegetőzött azzal, hogy megöli magát és „másokat is magával visz”. A szomszédok szerint azonban soha nem volt probléma az egyébként hentes végzettségű férfival.

Három embert ölt meg a Pest megyei Valkón kedd délelőtt egy férfi, aki később öngyilkos lett – közölte a rendőrség. A huszonhét éves férfi több késszúrással végzett édesanyjával, nagyanyjával és barátnőjével – mondta az [origo]-nak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A rendőrség szerint a férfi ezt a kést fordította maga ellen is.

IMG_8659-005_640 IMG_8772-005_640 IMG_8748-004_640

A helyi fiatalember családi házukban végzett rokonaival, 23 éves barátnőjével, 45 éves édesanyjával, illetve 67 éves nagyanyjával. A gyilkosságról a szomszédok értesítették a mentőket, majd ők a rendőrséget. „A helyszínre érkező mentők egy fiatal férfi, valamint egy fiatal, egy középkorú és egy idősebb nő holttestét találták meg” – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki további részleteket nem kívánt elárulni.

Beluzsárné Belicza Andrea az [origo]-nak elmondta: a négy holttestből egyet az udvaron, hármat pedig a házban találtak meg. A helyszíni szemle várhatóan estig tart a házban. Az áldozatok halálának pontos okát, valamint azt, hogy az elkövető állt-e befolyásoltság alatt, szakértői vizsgálat fogja megállapítani, ennek eredménye jövő hét közepére várható. Több helyi azt állította, hogy a tettes az édesanyjával végzett az udvaron, aki segítségért rohant ki.

IMG_8793-003_640 IMG_8806-004_640 IMG_8829-002_64008

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítójának a 23 éves áldozat unokatestvéreként bemutatkozó férfi azt mondta, a tragédia oka az lehet, hogy az elkövető kilátástalannak érezhette az életét. Állítása szerint nem volt munkája, jelentős tartozást halmozott fel, és lopás miatt első fokon börtönbüntetésre ítélték, egyesek szerint 1,5, mások szerint 4,5 évre. Egy másik, a szomszéd utcában lakó férfi azt mondta, hogy a férfi korábban Gödöllőn dolgozott állatgondozóként egy állattenyésztő telepen, a végzettsége hentes volt. Munkáját akkor vesztette el, amikor belekeveredett egy sötét ügybe, állítólag disznókat loptak el.

IMG_8846-005_640 IMG_8872-004_640  IMG_8676-009_64001

A meggyilkolt barátnő unokatestvéreként bemutatkozó férfi azt is mondta, hogy az elkövetőnek sokáig nem volt barátnője, a mostanival a közelmúltban jöttek össze, de a lány és a családja külföldre akartak költözni. Állítólag a lány a jövő héten indult volna Írországba. A férfi szerint voltak előjelei a gyilkosságnak, az elkövető többször mondogatta, hogy végez magával és „másokat is magával visz”. A férfi szerint Valkón azt is pletykálták, hogy kábítószerélvező volt. A Hvg.hu ugyanakkor úgy tudja, hogy a család rendezett anyagi körülmények között élt.

Az utcában lakók is nagyon udvarias férfinak ismerték meg az elkövetőt, akivel nem volt soha probléma. „Nem lehetett megelőzni a köszönésben” – fogalmazott egy idős hölgy, aki a gyilkosság helyszínétől négy-öt háznyira lakik. A szomszédok elmondása szerint a fiút elsősorban a nagymamája nevelte, aki a „tűzbe tette volna érte a kezét”. Az egész család a nagymama házában lakott, ott, ahol a tragédia is történt. A világoszöld épület ablakain kopottas, barna redőnyök vannak, a ház előtt pedig színes virágágyások.

IMG_8901-007_640 IMG_8905-008_640 n06

Az egyik helyi férfi, akinek az elkövető többször megpróbálta eladni a légpuskáját, tudósítónknak azt mondta, a fiatalember „nyugodt ember volt, semmivel sem lehetett felhúzni”. Szerinte azért akarta eladni a fegyverét, mert sokaknak tartozott, és pénzre volt szüksége azért is, mert gyógyszereket, nyugtatókat szedett.

A tanúk felkutatása és a helyszíni szemle jelenleg is tart Valkó egyik szélső utcájában, a Dányi utcában. A rendőrség lezárta az utca érintett szakaszát egy jó százméteres szakaszon, nem engednek senkit a helyszín közelébe, az ott lakókat is csak rendőri kísérettel. Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a helyiek, körülbelül három tucatnyian az utcán tárgyalják az eseményeket, és mindenki szörnyülködik. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Cikkünkben korábban szerepelt egy, az MTI által kiadott kép, amelyen rendőrautók láthatók egy családi ház előtt. A képen látható épületnek nincs köze a gyilkossághoz, ezért a képet eltávolítottuk. A pontatlanságért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.

www.origo.hu

 

Címke:  

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]