VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

ELNÉZÉST KÉRT A RENDŐRSÉG A TÉVES HÁZKUTATÁSÉRT

2009. november 14. szombat HÍREK  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

Téves címen tartottak házkutatást a rendőrök egy valkói férfi szerint, aki azt állítja, egy tévesen kiállított lakcímkártya miatt ütöttek rajta a családján, pedig másvalakit kerestek. Ráadásul szerinte a magukat rendőrnek mondó férfiak nem igazolták magukat, és nem mondták meg, mit keresnek késő este. A rendőrség szerint a házkutatás szakszerű volt, a kellemetlenségért azonban elnézést kértek.

Rossz címre mentek azok a rendőrök, akik behatoltak egy valkói családi házba szerda este – ezt állítja a ház tulajdonosa, Balázs Zoltán. Szerinte a rendőrök egy hivatalos okiratban lemaradt házszám miatt téves címen hajtották végre az akciót. Miután panaszt tett, kiderült, hogy korábban intézkedtek egy szintén valkói férfivel szemben, aki a Petőfi Sándor utca 77. szám alatt lakik, míg Balázs Zoltán lakcíme a 7-es. Az okmányiroda elírta a másik férfi lakcímkártyáját, azon a 7-es szerepelt.

Balázs Zoltán felháborítónak tartja a rendőrség fellépését, mert azt állítja, hogy mikor az esti órákban megjelentek nála, megrémítve unokáit és gyermekeit, nem közölték, hogy mit vagy kit keresnek. Az MTI-nek csütörtökön azt mondta, tizenöt, köztük egy kommandós ruhát viselő, magát rendőrnek mondó ember berontott a családi házukba, majd a szobaajtókat betörve kutatásba kezdtek, s azt tudakolták, kik tartózkodnak az épületben, „miért vannak ilyen sokan”.

Szerinte igazolványt sem voltak hajlandók mutatni, végül emiatt a rendőrök és közte kisebb dulakodás is kialakult. Mivel a magukat rendőrnek mondó férfiak többszöri kérésére sem voltak hajlandóak igazolványt mutatni, végül hívta a rendőrséget. Az ismeretlenek megkérdezték, ki lakik az épületben, majd amikor erre választ kaptak, szó nélkül azonnal autóba ültek és távoztak. Közben megérkezett két járőr, Balázs pedig feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi nyilvános bocsánatkérést vár el a rendőrségtől, ugyanis az akció miatt a faluban az a szóbeszéd terjedt el, hogy „biztos nem ok nélkül ütöttek rajta a rendőrök”, holott soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, csaknem harminc évig a honvédségnél dolgozott, 2002-től független önkormányzati képviselő volt a településen.

Szakszerű és jogszerű volt a valkói rendőri intézkedés – állapította meg a XII. kerületi kapitányság vezetőjének vizsgálata, amelynek eredményét péntek este hozták nyilvánosságra a rendőrség honlapján. A jelentés szerint a személynyilvántartóban az szerepelt, hogy a keresett személy a családi házban van bejelentve. A rendőrök – a közlemény szerint – igazolták magukat, elmondták az intézkedés célját, majd mikor megállapították, hogy a keresett személy nem lakik a házban, elhagyták a helyszínt.

Közölték azt is: a házban lakók jelezték a rendőröknek, hogy a férfit már többször keresték ezen a lakcímen, ezért a nyomozók tájékoztatták őket arról, hogy az adatokat a személynyilvántartónál lehet pontosítani. Az intézkedéssel szemben az érintettek panasszal nem éltek – tették hozzá. A közlemény azzal zárul, hogy a Budapest Rendőrfőkapitánya elnézést kér az érintettektől a kellemetlenségért.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészti miniszter azt mondta, az ügyet nem ismeri, de „ha a rendőrség hibázik – és biztos előfordul, hogy hibázik – akkor azt el kell ismerni, ha valakit megbántott, akkor tőle elnézést kell kérni, ha valakinek a jogát megsértették, akkor neki ezért megfelelő kártalanítás jár”. Hozzátette, Magyarországon naponta 18-19 ezer rendőri intézkedés történik, és ebből az évi több millió intézkedésből „vannak nem pontos címen történő intézkedések, vannak olyanok, ahol nem teljesen szakszerűek, nem teljesen udvariasak a rendőrök”.

Címke:  

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]