VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

LIPTÁK TIBOR – BLUES TRANSIT

2015. február 7. szombat KULTÚRAZENE  Egy hozzászólás

(Last Updated On: )

HELYI MŰVÉSZEINK, ALKOTÓINK ÉS TEVÉKENYSÉGÜK BEMUTATÁSA!

 

Blues Transit Logo

 

A zenekart 2000 októberében alakítottuk. A régi barátság és a közös zenélés mellett a blues és a vele rokon muzsikák hatása motivált, amikor nekiláttunk az első próbáknak. Egy év után lassan kialakult, hogy a rendkívül nagy és szerteágazó műfajon belül milyen nótákból álljon műsorunk fő törzse. Természetesen meghatározó volt, hogy olyan előadókat válasszunk, akik a legközelebb állnak a szívünkhöz és kellőképpen dinamikus, erőteljes és széles repertoárt tudjunk előadni. Így fellépéseink “esszenciáját” Jimi Hendrix, S.R. Vaughan, szerzeményei nyújtják, de e mellett a klasszikusoktól egészen a Led Zeppelin-ig játszunk dalokat. Az évek során nem csak feldolgozásokkal, átiratokkal bővítettük műsorunkat, hanem saját szerzemények írásával is próbálkoztunk, melyeket szerencsére koncertjeinken nagy kedvvel fogad a közönség.

2007-től elindítottuk a zenekar akusztikus verzióját BLUES TRANSIT ACOUSTIC névvel, ahol a hangszereinket akusztikus verzióra cseréltük, meghívtuk egy régi zenésztársunkat hegedülni és a műsorba sorra kerültek, kerülnek be folkos hangvételű dalok, versmegzenésítések is.

Fő filozófiánk és célunk: Örömet szerezni a közönségünknek és magunknak a blues különös, varázslatos világával.

 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]