VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓI KÖNYVTÁR

VALKÓ KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Történelmei képek, iratok és nevezetességeink! Tovább, a teljes tartalom megtekintéséhez.

 

MIKOVINY SÁMUEL (1738) PEST MEGYE TÉRKÉPE

2013. december 2. hétfő TÖRTÉNELMI TÉRKÉPEK  Nincs hozzászólás

(Last Updated On: )

TÖRTÉNELMI TÉRKÉPEK – VALKÓI KÖNYVTÁR TÉRKÉP SZERVERE v2.0

Mikoviny (Mikovini) Sámuel (Ábelfalva, 1698 körül – Trencsén mellett, 1750. március 23.), magyar matematikus, mérnök, földmérő, tanár, a magyar térképészet megalapítója. Két nemzet a magyar és a szlovák büszkesége.

A 18. század jelentős magyar polihisztora, szerteágazó tevékenysége nagy hatással volt a tudományos életre, ő tekinthető a magyar térképészet megalapítójának, nagy jelentőségűek folyószabályozási és mocsárlecsapolási munkái, továbbá úttörő szerepet játszott a hazai műszaki felsőoktatás megteremtésében.

library.hungaricana.hu

Azok közé a tiszteletre méltó alkotók közé tartozik, akiknek a művei nem hullottak ki az idő rostáján. Háromszáz éve – a török háborúkban és a Rákóczi-féle szabadságharcban tönkrement Magyarországon született, és az új hazát, a „Hungaria Nova”-t felépítő generációnak egyik legkiválóbb tagja lett. Keze nyomán az „Új Magyarország” a térképeken is új képet öltött. – írja Deák Antal András.

Mikoviny Sámuel

 

 

www.idStudio.tk

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

©2017 idStudio & SMThemes.com  oldal info: [email protected]